Organisatie | De Boer

Onze organisatie

De Boer is marktleider in de verhuur van volledig ingerichte tijdelijke locaties voor grote evenementen en voor urgente zakelijke toepassingen. De Boer levert turn-key oplossingen met optimale klantenservice en is VCA*, ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Opgericht in 1924 met een hoofdkantoor in Alkmaar heeft De Boer nu kantoren in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Zweden, Qatar en Abu Dhabi en vertegenwoordiging in de Verenigde Staten. Wereldwijd werken er ongeveer 250 mensen en gedurende het hoogseizoen loopt dit met 150 tijdelijke krachten op.

Certificaties

Kwaliteit:
De Boer is ISO 9001:2008 gecertificeerd en bewaakt en verbetert haar processen door middel van regelmatige controles.

Milieu:
In lijn met haar streven om leider te zijn op milieugebied is De Boer per januari 2011 ISO 14001 gecertificeerd, een gestandaardiseerde norm voor milieumanagementsystemen met als doel milieuprestaties van de onderneming continu te verbeteren.

Veiligheid:
De Boer is VCA* gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA gecertificeerde bedrijven werken met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Organogram

Geschiedenis

Het verhaal van De Boer begint in 1924 in een klein dorpje in de provincie Noord-Holland.

Klaas de Boer, eigenaar van het lokale kruidenierswinkeltje en ambitieuze zakenman, construeerde een overdekt café door gebruik te maken van palen en een tentdoek voor het jaarlijkse dorpsfeest. Dit idee sloeg aan en al gauw kocht Klaas de Boer een tweedehands circustent. Hiermee verzorgde hij overdekkingen voor feesten en partijen door het gehele land. Vanaf dit moment focuste het bedrijf zich op het perfectioneren van de tent als tijdelijke accommodatie.

In de jaren 30 kwam zoon Jan de Boer in de zaak en er werd een naaimachine aangeschaft om zelf tenten te kunnen produceren. Na de Tweede Wereldoorlog verzorgde De Boer ook de catering en muziek in de tenten, ook in plaatsen op geruime afstand van Hensbroek.

In de jaren vijftig introduceerde De Boer houten hallen, een grote ontwikkeling voor die tijd. In de jaren die volgden, werden vaste vloeren, wanden en zelfs meerdere verdiepingen ontwikkeld.

In 1963 overleed Klaas de Boer en nam zijn zoon Jan het bedrijf over. In de daarop volgende decennia kwamen Jans vijf zonen ook in het bedrijf werken en werden kantoren geopend in de omringende landen.


Vandaag de dag is De Boer een grote speler in de internationale markt in de verhuur van tijdelijke accommodaties die gemaakt zijn van extrusie aluminium, PVC daken en zijkanten en glazen panelen. De Boer bouwt en verhuurt tijdelijke evenementaccommodaties, hospitality units, opslaghallen, supermarkten, kantoren, winkels, noodaccommodaties en accommodaties voor alle andere mogelijke toepassingen.

De Boer is nu klantgericht marktleider in het ontwerp, de bouw, de verhuur en de verkooop van tijdelijke accommodaties op maat, voor gebruik bij evenementen en als bedrijfsruimte op elke locatie.

Wereldwijd heeft De Boer meer dan 250 medewerkers en tijdens het hoogseizoen wordt dit aantal aangevuld met nog eens 150 tijdelijke werknemers.

In 2005 heeft de familie De Boer haar aandeel verkocht en sindsdien is het Nederlandse NPM Capital grootaandeelhouder van het bedrijf dat met trots de naam De Boer blijft dragen.