Nieuwsarchief | De Boer

Nieuws

De Boer: veiligheid primeert

07/04/2016

Jo Vandekerkhof

 

De Boer levert tijdelijke turnkey accommodaties voor evenementen en bedrijfstoepassingen op elke mogelijke locatie.
Oliver Wauters van Eventonline had een gesprek met Jo Vandekerkhof, "Operations Manager en Preventieadviseur"  van De Boer.
De manager is reeds dertig jaar in dienst bij De Boer in Bree en heeft in die periode de gehele sector enorm weten veranderen.

“Ik ben hier gestart als tentenbouwer, maar ben gestaag doorgegroeid naar de functie die ik nu uitoefen”, vertelt Jo Vandekerkhof. “Ik hou mij vooral bezig met het plannen en uitwerken van projecten.” Inderdaad, tentstructuren van De Boer vind je terug op de grootste festivals:  Rock Werchter, Pukkelpop, Graspop, Blues Peer , Tomorrowland … “Controle en veiligheid zijn van het allergrootste belang. Ik zie toe op een correcte aanlevering van de juiste materialen op de juiste plaats en zorg tevens dat ons personeel op elke werf goed is opgeleid qua veiligheid, zeker inzake verankering van structuren” dit is niet enkel weersafhankelijk maar stabiliteit en verankering zijn van essentieel belang. legt de preventieadviseur verder uit.

Met de R&D afdeling van De Boer in Alkmaar, klanten en onafhankelijke keuringsorganisme staat Jo Vandekerkhof regelmatig in contact. “Het is van primordiaal belang dat alle materiaal up-to-date blijft en ook alle ontwikkelingen inzake veiligheidsnormen te allen tijde worden opgevolgd zodat we ons personeel goed kunnen opleiden en briefen.” Immers, de sector staat niet stil. “In die dertig jaar dat ik in de sector werk, is er constante evolutie. Structuren zijn verbeterd, het materiaal is lichter geworden en machines zoals heftrucks, Bobcats, kranen en hoogtewerkers zijn onmisbaar geworden. Alles gaat sneller, maar ook veiliger.”  Sensibilisering en informatie zijn dus sleutelwoorden voor een veilige constructie op een evenement.

De Boer tenten bouwt al ruim 90 jaar tijdelijke structuren voor alle denkbare doeleinden en als de klant het vraagt, werken we op maat. Wij zijn dan ook zeer sterk in het naleven van de nodige regels, zonder de behoeften van onze klanten daarbij uit het oog te verliezen. Daarom zijn we terecht trots op onze structuren. Bij De Boer bestaan er weinig problemen, enkel nieuwe uitdagingen.

We zijn dan ook “ Committed to your success”.

"Beleef De Boer achter de schermen"

21/03/2016

"Achter de schermen"

Bent u ook zo benieuwd naar wat er zich bij De Boer achter de schermen afspeelt alvorens u uw tentstructuur kan binnen wandelen?
Wij geven je een exclusieve kijk achter de schermen van het logistieke proces. De werknemers van De Boer verzekeren u een perfecte afhandeling, want wij zijn ‘committed to your success’.

Het begint allemaal bij ons grootste distributiecentrum in Bree, dit telt 47 000m² aan opslagruimte en reinigingsfaciliteiten dat aangestuurd wordt door drie belangrijke afdelingen, die perfect op elkaar zijn afgestemd en ervoor zorgen dat de materialen probleemloos tot op de locatie raken.
Van zodra de klant een contract ondertekend en alle gegevens door de salesadministratie zijn ingegeven, start het logistieke proces.

Contract Office staat in voor het inboeken van de diverse materialen die nodig zijn om de structuur in de correcte configuratie te kunnen bouwen. In hun op maat geschreven programma’s gaan ze op zoek naar eventuele ‘bottlenecks’ en schuiven ze zodanig met materialen en logistieke dagen om zo de meeste ideale situatie voor alle partijen te bekomen.

De volgende stap is de materiaalplanning. Deze zorgt ervoor dat op iedere laadbon de juiste materialen vermeld staan die gepikt moeten worden. Deze materialen worden dan in het magazijn verzameld. Dit moet 100% correct zijn want in het hoogseizoen gebruiken we werkelijk onze gehele stock! Als laatste pijler zorgt de internationale transportplanning voor een goed verloop van alle vrachten. Dit regelen ze op een zo efficiënt mogelijke manier. ‘Stel dat er twee evenementen elkaar opvolgen, dan organiseren wij de transporten dat alle materialen rechtstreeks getransporteerd worden, zonder dat we een tussenstop moeten maken in één van de magazijnen’: Michel Lemmens – Internationaal Transport Planner.

Dit gehele proces vergt ultieme aandacht van al onze mensen want indien er een onderdeel zou ontbreken, heeft dit vaak onaangename gevolgen voor onze tentenbouwers op de site.

Klik hier om het logistiek proces in beeld te zien.

 

De Boer bouwt hospitalitydorp voor UEFA Europa League

19/02/2016

VIP-dorp EUFA

In mei 2016 zal in Zwitserland de finale van de UEFA Europa League gespeeld worden.
Het Joggeli stadium in Basel is het toneel van het grote internationale sportevenement en kan 37.500 toeschouwers een onvergetelijk uitzicht op de strijdende teams bieden. Omdat het stadion niet voldoende ruimte ter beschikking heeft om alle internationale hospitalitygasten op te vangen voor en na de wedstrijd, werd De Boer ingeschakeld door UEFA.

Er werd gevraagd om een tijdelijk hospitalitydorp van meer dan 3000 m² op te bouwen in de directe omgeving van het stadion.
Hier kunnen de 1500 hospitalitygasten van de sponsoren voor en na de wedstrijd elkaar ontmoeten om hun overwinning te vieren of hun verlies te analyseren.

De Boer heeft het hospitalitydorp ontworpen met als doel: “ het garanderen van een maximale voetbalbeleving.”
Gasten van de sponsoren van de Europa League worden ontvangen op een centraal plein met daaromheen diverse sponsorlounges waar de gasten kunnen eten, drinken, praten en van voetbal genieten. De volledige bouw en inrichting van het hospitalitydorp wordt door De Boer en haar toeleveranciers uitgevoerd, van klimaatbeheersing, elektriciteit en verlichting tot vloerbedekking, stoffering en sanitair.

De Europa League Final is een belangrijk project op de kalender van De Boer, dat dit jaar onder andere ook tijdelijke evenementlocaties bouwt voor het de Formula One in Baku,de 24-uren van Zolder, de Farnborough Airshow in Engeland, de IZB in Duitsland en de Mobile World Congress in Barcelona.

1 2

Meldt u aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.

Volg De Boer op

twitter facebook youtube linkedin
close mailchimp window